U bevindt zich hier: Werkwijze
Terug naar: Startpagina
Algemeen: Antwoordformulier Contact Copyrights Info slechtzienden Links Overzicht en navigatie Updates Webmaster

Zoeken naar:

Werkwijze

Het bestuur van de Stichting vergadert tenminste tweemaal per jaar. De Stichting werft donaties en subsidies en wijst via de media op de mogelijkheid met erfstellingen, legaten en schenkingen de activiteiten van de Stichting te bevorderen en spant zich onder andere in om sponsors te vinden.

Het bestuur onderhoudt daartoe relaties met diverse, bij restauraties en nieuwbouw van orgels betrokken instellingen en organisaties.

De Stichting beschikt over een bescheiden vermogen, dat is belegd. Met de opbrengst van de beleggingen wordt het beoogde doel gerealiseerd. Deze opbrengst wordt afgezonderd van het belegde kapitaal. Inkomsten en uitgaven dienen redelijk met elkaar in evenwicht te zijn.

Afbeelding: Koororgel St. Joriskerk -

In iedere vergadering van het bestuur worden de - in de periode na de vorige bestuursvergadering - ingediende subsidieverzoeken behandeld. Vervolgens wordt een besluit genomen om al dan niet subsidie te verlenen. In geval van subsidieverlening wordt tevens de hoogte ervan vastgesteld. De beoordeling van de subsidies vindt plaats conform de intenties van de initiatiefnemer van de Stichting.

Voor subsidieverlening komen in ieder geval niet in aanmerking:
- concertprogramma’s;
- de aanschaf/vervanging van   electronische orgels;
- uitbreiding van historische orgels;
- restauratie van gebouwen of bouwkundige voorzieningen.

Afbeelding: Frontpijpen St. Joriskerk -

Klik hier om naar boven te gaan.